Fruit-yoghurtijsjes
De absolute favoriet deze zomer zijn toch wel deze fruit-yoghurt ijsjes! Bij de zomer hoort warmte en bij warmte horen natuurlijk ijsjes. Of je nu houdt van waterijs, sorbetijs of schepijs… Ik hoor bijna nooit iemand een ijsje afslaan. Gelukkig hebben we deze zomer veel kunnen genieten van deze heerlijke, verantwoorde fruit-yoghurt ijsjes boordevol vers fruit en een extra bite met gezonde granola. En waar ik helemaal gelukkig van word? Je hebt ze in een handomdraai met de blender gemaakt. Maar dan moet je natuurlijk wel even geduld hebben tot ze bevroren zijn. Wij maken ze altijd al een dag van te voren, dan kun je de volgende dag meteen genieten!
Ingrediënten voor 8-10 ijsjes
200 ml magere yoghurt
100 gram aardbeien
100 gram blauwe bessen
100 gram mango
100 gram granola
Bereidingswijze:
Snij de kroontjes van de aardbeien. Maak de mango en de blauwe bessen schoon. Doe alle ingrediënten in de blender en mix alles goed. Giet het mengsel in de ijslollyvormpjes. Prik er ijsstokjes in. Strooi hierover de granola. Dit is straks de onderkant van de ijsjes. Zet ze voor 5 uur in de vriezer. Tip: je kunt de ijsjes ook een dag van tevoren klaarmaken. Als je de ijsjes wilt eten, giet dan wat warm water over de vormpjes. Dan kun je ze er zo uithalen
Dit recept vind je in mijn boek Bikiniproof
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!