Broccoli met kip en cashewnoten

,

Wat zijn Oosterse recepten toch heerlijk. De combinaties van de verschillende kruiden, de variatie aan groenten, soms zoet, soms pikant. Ik hou ervan! Helaas kun je niet elke week een oosterse rijsttafel bestellen, dat zou wat zijn! Maar wist je dat er veel Oosterse gerechten zijn die harstikke gezond zijn én bovendien gemakkelijk om zelf te maken? Dit gerecht met broccoli, kip en cashewnoten heeft door de sojasaus en gemberwortel een heerlijke zoete smaak. En de cashewnoten zorgen gegarandeerd voor een extra bite!

Ingrediënten voor 4 personen

140 gram gele rijst
400 gram broccoliroosjes
200 gram kipfilet in reepjes
250 gram champignons, in plakjes
25 gram cashewnoten
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel olijfolie
zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgende gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de broccoli beetgaar met water en wat zout. Laat de broccoli goed uitlekken in een vergiet. Verhit de olijfolie in een wok en bak de kipreepjes in circa 5 minuten. Rasp de gemberwortel ondertussen over de kip. Voeg de knoflook en champignons toe en roerbak alles in 4 minuten. Voeg de sojasaus toe en strooi de cashewnoten erbij. Roerbak alles nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de rijst er apart bij.

Dit recept vind je in mijn boek Bikiniproof

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *