Doperwtenroomsoep
Een soepje gaat er altijd wel in! Mijn favorite is deze doperwtensoep. Snel en makkelijk te maken met maar een paar ingrediënten. Eet hem als lunch of als diner met een lekkere salade of een bruin pistolet.
Ingrediënten:
450 gram diepvriesdoperwtjes
1 groentebouillonblokje
200 ml kookroom light
2 stengels lente ui
6 plakjes salami light
Zout
Peper
Bereiding:
Kook de doperwtjes ongeveer 10 minuten in een halve liter kippenbouillon. Bewaar daarna 3/4 van de bouillon en doe de doperwtjes met de rest van de bouillon in de kom van een blender en voeg de room toe. Bestrooi met wat zout en peper en mix dit 1 minuut goed door elkaar. Voeg wat meer bouillon toe totdat je het gewenste resultaat hebt. Snij de salami in kleine stukjes samen met de lente-uitjes en strooi deze over de soep.
Dit recept komt uit mijn boek: Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin Deel 4
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!