Hutspot met gebakken uitjes en kip

Stamppotten doen het altijd goed in de winter en natuurlijk tijdens de koude dagen. Deze hutspot met gebakken uitjes en kip is hier in huis een echte voltreffer. Bij jou ook?

Ingrediënten

500 gram aardappelen

500 gram wortelen (voorgesneden)

500 gram uien (voorgesneden)

400 gram kipfilet

1 kippenbouillontablet

4 eetlepels olijfolie

1 theelepel kerriepoeder

zout en peper

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Schil ook de wortels en uien en snijd dit ook in stukjes. Snijd vervolgens de kipfilet in blokjes en kruid ze met de kerriepoeder en zout en peper. Laat in een grote pan de aardappelen met de wortels in ruim water met bouillontablet in circa 25 minuten gaarkoken. Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en verhit de uien en bak deze 15 minuten zachtjes bruin. Verhit in een andere koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de kipfiletblokjes beetgaar. Aardappelen en wortels afgieten in een kom. 3/4 van de uien met het bakvet erdoor stampen en zoveel kookvocht toevoegen dat er een smeuïge stamppot ontstaat. De kippenblokjes met bakvet en de rest van de uien op de stamppot leggen.

Dit recept vind je in mijn boek Bereik je ideale gewicht voor het hele gezin!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *