Zes kostelijke pompoenvariaties

We moeten er toch echt aan geloven. De blaadjes vallen van de bomen, de wind wordt guurder en de dikke vesten kunnen weer uit de kast gehaald worden. Het is officieel herfst. En hoewel het soms lastig is om afscheid te nemen van de zomer, heeft de herfst ook veel mooie dingen om reikhalzend naar uit te kijken. Zoals de prachtige kleuren van de natuur, de lange avonden, lekker met een dekentje en kop kruidenthee op de bank en…pompoen!

Ik ben gek op pompoen. Het is een gezonde, veelzijdige groente waar je eindeloos mee kan variëren. Wist je dat pompoen familie is van komkommer en meloen? Het is prettig dat je pompoen makkelijk kunt bereiden in de oven maar ook gewoon kunt koken!

Lastig te snijden? Tegenwoordig vind je pompoen bijna overal voorgesneden in de supermarkt!

Benieuwd wat je allemaal met pompoen kan doen? Ik zet 6 tips op een rij!

  1. Pompoensoep

Pompoensoep is echt heerlijk om te eten en eenvoudig klaar te maken. Je kunt de pompoen namelijk met schil en al in de oven grillen, even koken en daarna met de staafmixer er doorheen. Voeg nog wat bouillon toe en je soep is zo goed als klaar. Buitengewoon lekker in combinatie met gember, sinaasappel en pistachenootjes!

  1. Pasta met pompoen

Met pasta kun je natuurlijk, net als met pompoen, eindeloos variëren. Dus waarom zou je ze niet combineren? Nadat je de stukjes pompoen hebt gegrild in de oven, kun je ze als blokjes door de pasta doen of pureren om saus van te maken. Voeg nog wat spekblokjes en een uitje toe voor een extra bite. Je kunt de pasta ook nog ‘toedekken’ met feta of geitenkaas voor een zalige twist.

  1. Pumkinpancakes

Kinderen zijn dol op pancakes. En zeg nu eerlijk, wij toch eigenlijk ook? Wist je dat je pancakes kan maken van pompoen? Dat is nog eens een gezonde variant! Het beslag maak je van pompoenpuree, melk, een beetje suiker en vanillearoma. Voeg bloem, bakpoeder, speculaaskruiden en een snufje zout toe en het beslag is klaar. Bak de kleine pannenkoekjes in een koekenpan en serveer ze voor ontbijt of als dessert. Smullen maar!

  1. Pompoenlasagne

Wist je dat je pompoen perfect kan gebruiken als groente voor de lasagne? Lekker in combinatie met ricotta of light mozzarella. Of denk eens aan een mix met gehakt, geitenkaas of spinazie. Wist je dat je lasagnebladen kunt vervangen door plakjes courgette? Een supergezonde groentebom waar gegarandeerd van gesmuld gaat worden.

  1. Pompoenstamppot

Yes! Het is ook weer tijd voor stamppot! Pompoen is de ideale vervanger van aardappelen wanneer je minder koolhydraten wilt eten. Gril en kook de pompoen en stamp hem fijn met een stamper. Voeg nog wat mosterd en rucola toe en maak het af met een paar (kip)gehaktballetjes. Succes gegarandeerd!

  1. Stoofpompoen

Een van mijn favorieten is de stoofpot met pompoen die ik vorig jaar ontdekte. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat. Laat runderlappen of stoofvlees een paar uur stoven samen met verse kruiden en voeg later gegrilde pompoen toe, die je nog een half uurtje laat meestoven. Wat een kostelijk gerecht!

Dit zijn mijn tips om te kokkerellen met pompoen. Heb jij ook een lekker recept met pompoen? Deel hem dan met ons in de reacties!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *